Handboek plantaardige en rauwe voeding
  • Handboek plantaardige en rauwe voeding
  • Handboek plantaardige en rauwe voeding
  • Handboek plantaardige en rauwe voeding
  • Handboek plantaardige en rauwe voeding
  • Handboek plantaardige en rauwe voeding
Share |

Handboek plantaardige en rauwe voeding

Het Handboek plantaardige en rauwe voeding van Laurette van Slobbe is een pleidooi voor het eten van meer plantaardig voedsel. Want, zo schrijft de auteur ‘voeding is pas voeding als het voedt, reinigt, beschermt en geneest’.

Wat dit precies inhoudt komt uitgebreid aan bod in de eerste tweehonderd pagina’s van dit ruim driehonderd bladzijden tellende boek. Daarin gaat de auteur diep in op de voordelen van een plantaardige en liefst ook rauwe voeding. Ze beschrijft – gestaafd door wetenschappelijk onderzoek – hoe je zo gezond mogelijk eet. Dit mondt uit in een hartstochtelijk pleidooi voor eten zonder pakjes en zakjes, zonder geraffineerde producten en zonder zuivel en eieren – en voor het eten van rauwe groenten.
Dit eerste deel bevat suggesties voor groentesappen en –smoothies en recepten voor noten- en zadenmelk, gefermenteerde dranken en gerechten als rejuvelac (een gefermenteerde drank gemaakt van gekiemde tarwekorrels), kefir, cashewkaas, kimchi en zuurkool. Ook geeft Laurette van Slobbe tips over de inhoud van je voorraadkast, handige keukenapparatuur en het binden van gerechten zonder eieren te gebruiken.
In deel twee van het Handboek plantaardige en rauwe voeding staan de recepten, onderverdeeld naar rauw, gekookt en gebakken. Binnen deze hoofdstukken is weer een onderverdeling gemaakt naar soort gerecht. Alle recepten zijn plantaardig. Geen van de recepten bevat lactose, suiker of ongezonde toevoegingen en de rauwe gerechten zijn zelfs glutenvrij. Hierdoor zijn de gerechten niet alleen geschikt voor vegetariërs en veganisten, maar ook voor mensen met een voedselallergie. Gerechten die tarwe, spelt of gluten bevatten herkenbaar aan de T die erbij staat. Recepten met noten zijn gemarkeerd met een N.
De recepten zijn niet heel uitgebreid beschreven, maar dienen vooral als inspiratie voor degenen die nooit eerder rauw gegeten hebben. Voor een deel van de rauwe recepten heb je een dehydrator nodig, een apparaat dat de meeste mensen niet in huis zullen hebben. Maar er blijven ook nog genoeg gerechten over die je zonder speciale hulpmiddelen kunt bereiden.
Het derde deel tenslotte bevat de index, bronvermeldingen en nuttige adressen. Het hele boek staat vol prachtige foto’s van kleurrijke groenten, fruit, kruiden en bloemen. Ook staat bij bijna elk recept een foto van het eindresultaat. Dit maakt het boek prettig leesbaar, ondanks de soms wetenschappelijk aandoende teksten.
De titel beloofde het al: een compleet handboek voor iedereen die zoveel mogelijk plantaardig en rauw wil eten!

Handboek plantaardige en rauwe voeding - Voeding die voedt, reinigt, beschermt en geneest, Laurette van Slobbe, Uitgeverij Hof van Twello en Jan van Arkel, ISBN 978 90 6224 537 6, € 24,95

Bekijk ook de eerste bladzijden.

Productspecificaties

Auteur : Laurette van Slobbe
Uitgever : Hof van Twello en Jan van Arkel
ISBN : 9789062245376

€ 24,95 per stuk